ruim een week later

29 juni 2023 2 waarderingen 0 reacties

het gaat goed!

na wat aanloop dingetjes (heftige hypo’s) door het inregelen nu redelijk stabiel en goed reagerend op de AP5 van inreda. ik ben tevreden 😊

evengoed wel even wennen aan alles, de infuussystemen met canules die op, aan en in je lichaam zitten en los kunnen laten bij heftig zweten. de storingen, de vingerprikken om de bloedsuiker te ijken (al een potje strips erdoor heen gejaagd), het verwisselen om de dag (glucagon) om de 3 dagen (insuline) en om de 7 dagen (de sensoren). mede door de littekens die ik heb van alle operaties is het best wel lastig om een plekkie te vinden. ik heb de sensoren dus nu op mijn bovenbenen (mogen niet binnen 5 cm van een litteken ivm verstoring) en de insuline en glucagon op mijn buik recht of links.

ik heb dus voor het geval er iets gebeurd een reistoilet tas vol met alles wat ik eventueel nodig kan hebben om dingen te vervangen etc ook de insuline en glucagon als ik een dag van huis ben en voor het geval dat de AP zelf ermee stopt ook mijn gewone insuline als backup behandeling. wat er zoal mis kan gaan……. blijven haken met infuussysteem achter deurklink waardoor de canule eruit getrokken wordt en vervangen moet worden, heftige hypo’s waardoor glucagon eerder op is, sensoren die stoppen en vervangen moeten worden etc etc

deze week mijn wandelen weer opgepakt en warempel…….. met wat eten onderweg en de glucagon die zijn best doet geen hypo’s gehad tijdens of na 3 uur wandelen (6 tot 7 km p/u) heerlijk om je daar geen zorgen om hoeft te maken!

ik merk ook dat ik me er volledig aan over geef, de pomp doet zijn werk en ik merk het wel wanneer ik wat moet doen door de alarmen die de pomp afgeeft.

het valt me ook op dat ik toch langzamerhand in transitie zit naar “gezonder” eten. minder snelle suikers en meer naar volkoren producten begin te neigen, minder alcohol drinken etc etc ik merk dat mijn bloedsuiker daar wel bij vaart maar ikzelf in mijn hoofd wat minder gelukkig ben maar dat zal wel goed komen hoop ik. transities zijn altijd lastig nietwaar ;o))

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog