1ste dag met sensors

19 juni 2023 0 waarderingen 2 reacties

vandaag dus de 1ste cursus dag voor de panorama studie met de AP5 van inreda gehad. het was veel kennismaken met elkaar, de begeleiders en de apparatuur. verder was het een intense ervaring voor mij, voor het 1st (in 20 jaar) in contact met lotgenoten en daar kwamen bij sommigen best de nodige emoties los en dat is goed! mooi om mee te maken en om te zien hoe anderen omgaan met het verwerken van alles wat op je afkomt.

het is een zwaar en log ding, uiteindelijk begonnen met de basis. batterijen plaatsen, alarmen wegdrukken etc etc de sensoren zitten erop (mijn buik, met frutselen en frobelen met de pleisters) zodat we morgen meteen kunnen beginnen met het ijken van de AP. die sensoren hebben namelijk 6 uur nodig voordat ze goed meten en daar is morgen echt geen tijd meer voor. over een paar dagen gaat er 1 vervangen worden zodat ze asynchroon in tijd lopen zodat er altijd 1 is die meet en de ander vervangen kan worden als het einde looptijd is. ik geloof niet dat het erg moeilijk is om mee te werken.

wel apart, moet er aan wennen, als je even over je buik wil wrijven zitten die sensoren er. komende tijd maar toewerken naar een goede plaatsing zodat ze niet in de weg zitten. we kregen de tip om ze aan 1 kant van je lijf te plaatsen, op rechter been en rechterkant van buik bijv. er mag namelijk niets tussen de sensor en de AP5 zitten want dan blokkeert het signaal al, je arm alleen al bijvoorbeeld, daar komt het signaal niet doorheen!

het plaatsen van de sensoren was het laatste van vandaag, we liepen flink uit en er zat alweer een nieuwe ploeg te wachten om dit allemaal aan te gaan. morgen dus de final touch en weer naar huis, zonder te hoeven prikken of de FSL uit te lezen, volledig geautomatiseerd met de AP5! I ROBOT ;o)

1 van de begeleiders was 1 van de 1sten die als type 1 meedeed en de pomp door mocht blijven gebruiken, ik hoor wel dat hypers en hypo’s niet tot het verleden zijn gaan behoren maar wel stukken minder. zij is zelf een wandelaarster (bergen) en gaat net zoals de BvdGF met een club mensen regelmatig via diabest.nl met begeleiding van fysio en internist alpinetochten maken.

en nu morgen maar afwachten , kreeg vanavond nog een telefoontje dat ze vergeten waren om te zeggen dat de lantus gehalveerd moest worden vanavond en morgen niet teveel eten zodat er een bloedsuiker tussen de 4 en de 6 ingevoerd kan worden als ijkpunt.

de 1ste 2 weken blijven beschikbaar voor aanpassingen aan het algoritme eventueel, de AP is op afstand uitleesbaar en er wordt druk meegekeken om te zorgen dat alles loopt zoals het hoort. je loopt dus met een soort dongel voor wifi. en dat is niet het enige, zoals ik al schreef, een heel lange waslijst aan spullen moet er mee als je ergens heen wil.

spannend,

2 reacties

Avatar van BertR
20 juni 2023 om 13:55

Dag Roel,

Vergeet je leesbril dan maar niet.😉 Over het algemeen zijn die sensoren zelfs na 6 uur nog niet altijd betrouwbaar. Als er erg veel bloed rond de sensordraad is gekomen dan moet het weefsel dat eerst opruimen. Je hebt \morgen in ieder geval een flinke tas aan je middel hangen.

Toch verwacht ik dat je er blij mee zult zijn. Succes met het vervolg.

mvrg, Bert

Avatar van smallie
22 juni 2023 om 22:09

hoi bert,

ach er is altijd wel iemand in de buurt die even wat kan lezen toch…….

dat bloed heb je een punt, werd ook wel benoemd dat het dan afwachten was

en die tas…….. pffff ;o)

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog