groene zone

2 juni 2023 0 waarderingen 0 reacties

als ik zo mijn statistieken er eens in grafieken van de fsl erop na sla dan zie ik toch wel een trend die mijn levenstijl volgt. ik ben niet iemand die binnen de hokjes kan of wil kleuren.

dat gezegd hebbende merk ik toch wel (voor sommige mensen) kleine veranderingen. geen roomboter meer, alleen nog maar als het echt moet ;o) croissantje, poffertjes etc die ik dus nu bijna niet meer eet. witbrood….. nu super volkoren, meer groenten…… thuis dan ;o) bij het uit eten gaan trek ik me er niks van aan en ga ik lekker los.

maakt t wel een stuk lastiger om binnen die groene zone te blijven kan ik je vertellen en ik heb dus geleerd om bij het bourgondisch uit eten gaan (als vroegere vet en suiker junk) hoog in te zetten qua insuline, de KH komen toch wel binnen en achteraf couperen vind ik een stuk moeilijker. de alcoholval heb ik ondertussen ook leren kennen omdat ik dacht laat ik eens cola zero proberen in mijn baco, zweten! liters!

ik vind de tegenstellingen tussen wat ik hier lees en wat ik om mij heen zie best wel groot. ook wat mijzelf betreft. ik lees hier meerdere mensen die gezonde (lees KH-arm) snacks tussendoor nemen, met een keto levenststijl en daardoor lage insulinedoseringen etc. ik kom in mijn omgeving bijna alleen maar mensen tegen die net als ik regelmatig lekker los gaan, je hebt natuurlijk allemaal je eigen bubbel en in die zin is dat dan wel weer interessant. wie weet waar ik over tig jaar sta qua diabetes leefstijl gedachtengoed en het feit dat ik op latere leeftijd diabeet ben geworden maakt t ook wat makkelijker of zoals de prof zei toen ik mijn 1ste controle had en de gemiddeldes werden bekeken “ga lekker door met wat je doet, jij gaat niet dood aan welke diabetische -pathie dan ook”

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog