creon

27 mei 2023 0 waarderingen 0 reacties

creon, mijn survival-pillen :o)

als ik ze niet had of als ze niet meer gemaakt gaan worden, pffffff, dan wordt t euthanasie denk ik zomaar.

ten eerste al die stinkende vettige diarree en heftige buikkrampen die je hebt als je ze niet in de juiste hoeveelheid inneemt.

ten tweede de ondervoeding die er door ontstaat met daarin ook de bloedsuiker regulatie die niet te reguleren valt.

toen ik met de pillen begon was ik een halve diabeet, de kop van mijn alvleesklier en het duodenum (1ste stuk van dunne darm) waren net verwijderd. ik had allerlei complicaties met abcesvorming in mijn buik. mede daardoor niet in de gaten dat ik te weinig creon gebruikte. er was mij verteld dat 2 per maaltijd ongeveer het adagium was. ik zit dus nu op 8 per warme maaltijd en 4 voor een brood maaltijd. 28 kg lichter en wijzer toch maar meer gaan gebruiken door ervaringsverhalen te lezen op internet.

nu weet ik dus ook wanneer ik teveel gebruik, met lichte obstipatie en kuilgras-luchten als gevolg ;o))

het is dus een belangrijke factor bij het beheersen van de juiste voedingstoestand en bloedsuikerregulatie merk ik.

vandaag was het dus weer zover, gisteren spontaan uit eten en ja hoor, niet genoeg pillen ingenomen. door alcohol-trap (val) en durchfall (mooie taal duits) ook nog de nodige hypo’s te corrigeren gekregen dus vanavond maar eens vroeg naar bed.

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog