Er zijn 4 rondes met sportieve clinics. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een clinic in elke ronde. Als beloning ontvangen de kinderen een medaille. Dit telt dan ook mee in het klassement om de Diabetes Games te winnen (meer informatie hierover volgt verderop).

Ronde 1: Handbal - Judo - DiabetesCup

Ronde 2: Baseball - Volleybal - DiabetesCup

Ronde 3: Kickboksen - Dansen - Hockey - Atletiek

Ronde 4: Flagfootball - Voetbal - BMX - Basketbal
 

DiabetesCup

Tijdens ronde 1 en 2 is ook de DiabetesCup! Een voetbaltoernooi waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven. Hier zijn ook punten te verdienen voor het klassement.

 

Het Gouden Dorp

Naast de sportieve clinics vind je het 'Gouden Dorp' als centraal ontmoetingspunt voor deelnemers. Hier zijn ook de openingsceremonie en de prijsuitreiking. Tijdens de pauzes staan er ook foodtrucks klaar voor een lekker hapje en drankje.

In het Gouden Dorp gaat het niet alleen om relaxen en mensen ontmoeten. Hier kun je namelijk ook deelnemen aan interessante side events om extra punten te verdienen voor het klassement. Bovendien kun je je verheugen op Meet & Greets en informatieve bijeenkomsten waar zowel deelnemers als ouders, verzorgers en anderen kunnen aansluiten.

 

Algemeen klassement Diabetes Games

Tijdens de Diabetes Games nemen verschillende ziekenhuizen het tegen elkaar op in een spannende strijd om de koppositie in het klassement. Deelnemers hebben gedurende het evenement de kans punten te scoren voor hun ziekenhuis, waarmee ze de felbegeerde wisselbeker kunnen veroveren!

Deelname aan de Diabetes Games kost 5 euro. Bij aankomst meld je je aan en ontvang je consumptiebonnen ter waarde van 5 euro, die je kunt gebruiken bij de foodtrucks.

Na de prijsuitreiking en afsluiting vindt er een voetbalwedstrijd plaats tussen een team van de Bas van de Goor Foundation en Creators FC, een team met bekende vloggers in Nederland. De kosten voor toegang tot deze wedstrijd bedragen 10 euro per persoon. Mis deze unieke kans niet en geniet van een sportieve en vermakelijke afsluiting van de Diabetes Games!

 

Ook op 30 juni op Papendal

Informatiebijeenkomsten voor volwassenen over sporten met diabetes
Deze zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met sporten en diabetes type 1, bijvoorbeeld:
- Mensen met diabetes
- Ouders van kinderen met diabetes
- Leraren of trainers van kinderen met diabetes
- ZorgverlenersONE Festival 2024 - voor mensen met diabetes type 1, tussen de 18 en 30 jaar oud. 
Een tweedaags festival dat in het teken staat van sport, bewegen, ontmoeten en diabetes. Een weekend weg vol nieuwe actieve ervaringen, samen met je diabetesbuddy, vriend/in en andere mensen met diabetes type 1!